KreuStil Jetese

James Bond dhe mjetet e tij të sofistikuara

Në 52 vite, numri i pajisjeve të softistikuara që janë shfaqur në filmat James Bond janë 193. Një inventar i jashtëzakonshëm që shkon nga një mikro aparat fotografik, në valixhen me ndarje sekrete, duke kaluar nga një orë e sofistikuar që është edhe një magnet shum i fuqishëm por që mund të shndërohet edhe në gërshërë të mëdha, dhe shumë mjete të tjera të sofistikuara si këto.

Në ndryshim nga superheronjtë me kostumet e tyre lara-lara, James Bond mbetet elegant edhe kur jeta e tijështë në rrezik. Ai nget me klas një Aston Martin të pajisur me shumë targa dhe automatikë që fshihen mbrapa fenerave dhe që nuk ka asgjë për t’i pasur zili “Batmobile”, makina e Batmanit.

Nëse spiuni britanik mishëron një zotëri perfekt modern në kostumet e tij të prerë sipas modës së kohës, James Bond jeton me kohën e tij dhe ndryshimet teknologjike. Kjo vihet re edhe në filmat e parë “Dr. No”, “From Russia with Love” apo “Godfinger” që duken si të vjetëruar sot duke ngjallur një lloj nostalgjie.

Por në filmin e fundit “Spectre”, që në Britani të Madhe u shfaq më 26 tetor 2015, do të na bëjë të ëndërojmë sërish. Filmi më i fundit i sagës së 007-ës që në javën e parë pas publikimit regjistroi një rekord të ardhurash prej 63,8 milionë dollarësh.

Tags:

Home bordo

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF