Përbërësit:
250 gr oriz të zi
300 gr ananas
150 gr proshutë e tymosur
100 gr krem kuzhine
40 gr kikirikë të pjekur
1 portokall
4 lugë vaj ulliri
1 lugë gjelle miell misri
Kripë dhe piper
Përgatitja
Përgatisni orizin të cilin e keni zier më parë. Shtoni proshutën të cilën e keni prerë në kuba të vegjël. Ndërkaq, përgatisni salcën e portokallit: Vendosni një lugë miell misri në një tigan me vaj ulliri, shtoni pak krem kuzhine dhe trazojeni derisa të trashet. Ulni zjarrin dhe shtoni lëngun e portokallit, pak kripë dhe piper. Shtojmë sipër sallates disa feta ananas, kikirikë të grirë dhe salcë portokalli.















Kuzhine
Recetë Përmeti/ Gliko fiku


Kuzhine
Një recetë nga Fundim Gjepali



Kuzhine