KreuStil Jetese

Njihuni me motrat Albino që kanë fiksuar rrjetin me fotot e tyre!

 

Nuk ndodh shpesh të shohim një njeri Albino në rrugë, duke qenë se kjo rracë është shumë e rrallë në botë. Për këtë arsye, historia e dy motrave nga Kazakistani ka mahnitur njerëzit anekënd. Motrat kanë një diferencë moshe prej 12 vitesh, dhe kanë një të përbashkët; të dyja janë Albino.

Albinizëm është një mungesë e lindur e melaminës që shfaqet në lëkurë, flokë, qerpikë si dhe në irisin e syrit.1 në 20 mijë njerëz preket nga ky ‘mutacion’ gjenetik. Ajo çfarë është e çuditshme është fakti se në Afrikë dhe Saharanë e Jugut gjendet numri më i madh i njerëzve Albinë.

Motrat kanë realizuar një set fotografik, dhe për momentin janë kthyer në bardhoshet më të dashura të globit.

Tags:

Home bordo

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF