KreuCelebrity

Italia ligje ndaj anti homofobisë, reagon Vatikani..

Ligjet e barazisë në Itali do të krijojnë festën kombëtare që feston komunitetin LGBT. Shkollat ​​katolike nuk do të përjashtoheshin nga pjesëmarrja në ngjarje.

Kjo e shtyu Vatikanin të paraqiste një “protestë” kundër ligjeve të reja të barazisë në Itali që do të detyronte shkollat ​​katolike të marrin pjesë në një festë të re publike pro-LGBT. Selia e Shenjtë thotë se ligjet do të shkelin traktatin Concordat i cili rregullon marrëdhëniet midis Italisë dhe shtetit të Vatikanit.

Sipas gazetës “Corriere della Sera”, Vatikani argumentoi në një shënim zyrtar: “Ishte një akt i pashembullt në historinë e marrëdhënieve midis dy shteteve” tha e përditshmja.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF