KreuStil Jetese

 “Mësuesi më tërhoqi, më puthi..” Paris Hilton rrëfen përballjen me pedofilinë gjatë fëmijërisë!

 “Mësuesi më tërhoqi, më puthi..” Paris

Në librin e saj me kujtime të publikuara së fundmi, “Paris”, Paris Hilton tregon se është tërhequr dhe puthur nga mësuesi i klasës së tetë. 42-vjeçarja shkruan se iu deshën “dekada” që të pajtohej me faktin se ishte viktimë. Mësuesi, të cilin Hilton e quajti “Z. Abercrombie”, ishte “i ri e i pashëm” dhe shprehu pëlqimin e tij për Hiltonin, e cila në atë kohë ishte vetëm një adoleshente. Ai i dha asaj numrin e tij të telefonit dhe i kërkoi asaj të mbante sekret kontaktin e tyre. Mësuesi e telefononte pothuajse çdo natë dhe i fliste për orë të tëra, duke i thënë se sa e veçantë dhe inteligjente ishte.

Marrëdhënia e papërshtatshme përfundimisht çoi në një vizitë të fshehtë në shtëpinë e Hilton, ku mësuesi e tërhoqi dhe e puthi atë. Kur prindërit e saj i kapën në makinë, mësuesi fajësoi Hiltonin, duke e pyetur: “Pse më detyrove ta bëj këtë?”. Prindërit e Hiltonit e dërguan atë të jetonte me gjyshen e saj në Francë atë verë, por asaj iu deshën shumë vite për t’u përballur mendërisht me përvojën traumatike. “Mu deshën dekada që të them në fakt fjalën pedofil”, shkruan Hilton. “Të vendosja atë në rolin e ngacmuesit të fëmijëve do të thoshte të vendosja veten në rolin e viktimës dhe thjesht nuk mund ta bëja”.

Hilton zbulon gjithashtu përvoja të tjera traumatike në kujtimet e saj, si droga dhe përdhunimi në moshën 15-vjeçare dhe presioni për të realizuar një kasetë seksuale me Rick Salomon katër vjet më vonë. Ajo shpreson se ndarja e historisë së saj do t’i ndihmojë njerëzit ta kuptojnë atë në një mënyrë që nuk e kanë bërë kurrë më parë. “Media e ka kontrolluar me të vërtetë historinë time për më shumë se dy dekada, dhe tani ishte koha që unë të tregoja të vërtetën”, tha Hilton për Forbes. “Shpresoj që njerëzit të më kuptojnë në një mënyrë që nuk e kuptonin më parë dhe të shohin se ka shumë më tepër për mua sesa kanë ditur ndonjëherë”.

Historia e Hilton hedh dritë mbi çështjen e kujdesit, që është akti i ndërtimit të një lidhje emocionale me një fëmijë për të fituar besimin e tyre. Kujdesi është një taktikë e zakonshme e përdorur nga abuzuesit për të manipuluar dhe kontrolluar viktimat e tyre.

“Është e rëndësishme të njohësh shenjat e kujdesit dhe të raportosh çdo sjellje të dyshimtë tek autoritetet”, thotë Dr. Janet Rosenzweig, një psikologe e specializuar në traumat. “Është gjithashtu e rëndësishme që viktimat të dinë se nuk janë fajtorë dhe se kanë të drejtë të flasin hapur për përvojat e tyre”.

Tags:

Home bordo

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF