KreuStil Jetese

Kulmi i mirëqenies mendore dhe fizike, sipas studimit!

Kulmi i mirëqenies mendore dhe fizike, sipas studimit!

Sipas një artikulli të publikuar së fundmi në “The Sun” rezulton se ka një moshë për çdo sukses, mirëqenie apo stad zhvillimi, qoftë fizik apo mendor.

Kulmi i shpejtësisë së përpunimit është në moshën 18-vjeçare

Aftësia e njeriut për të menduar shpejt dhe për të kujtuar informacione, si emrat, është më e mira në moshën 18-vjeçare, sipas një studimi nga neuroshkencëtarët në MIT dhe spitalin e Përgjithshëm të Massachusetts. Menjëherë pas kësaj, tashmë në moshën 19-vjeçare, ai filloi të bjerë.

Mësimi i një gjuhe të dytë është më i lehtë midis moshës shtatë dhe tetë vjeç

Në përgjithësi pranohet se koha më e mirë për të mësuar një gjuhë të dytë është kur jeni shumë i ri. Shumica e ekspertëve besojnë se është optimale të fillohet para pubertetit, veçanërisht para moshës tetë vjeçare.

Kulmi i forcës fizike është në moshën 25-vjeçare

Muskujt tuaj janë në fuqinë e tyre maksimale kur jeni 25 vjeç, sipas një studimi nga Universiteti i Torontos. Kjo është veçanërisht e vërtetë për sportet si vrapimi dhe noti, të cilat kërkojnë shpejtësi, fuqi dhe konsum maksimal të oksigjenit.

Kulmi i përqendrimit është në moshën 43-vjeçare

Hulumtimet nga Harvardi dhe Laboratori i Bostonit për Vëmendjen dhe Mësimin zbuluan se njerëzit në mesin e të 40-tave, veçanërisht 43-ve, priren të shënojnë rezultate më të mira në testet e përqendrimit. Pra, edhe pse aftësia juaj për të përpunuar informacionin mund të jetë dobësuar, të rriturit e moshuar mund të ruajnë përqendrimin e tyre më të mirë.

Kulmi i mirëqenies psikologjike është në moshën 82-vjeçare

Ndërsa rritemi, më në fund mësojmë ta vlerësojmë jetën. Në një studim, shkencëtarët u kërkuan njerëzve të imagjinonin një shkallë prej 10 shkallësh, me jetën më të mirë të mundshme në shkallën e sipërme dhe jetën më të keqe të mundshme në shkallën e poshtme.

Tags:

Home bordo

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF