KreuStil Jetese

Arsyeja pse regjisori Christopher Nolan nuk përdor smartphone dhe internet

Arsyeja pse regjisori Christopher Nolan nuk përdor smartphone dhe internet

Christopher Nolan nuk do të lejojë asgjë ta shpërqendrojë atë nga filmat e tij – veçanërisht një smartphone.

Regjisori i Oppenheimer, 52 vjeç, zbuloi në një intervistë me The Hollywood Reporter se ai është shumë i shkëputur kur bëhet fjalë për komunikimin, duke mos mbajtur një smartphone ose duke përdorur email.

Ai gjithashtu tha se i shkruan skenaret për filmat e tij në një kompjuter që nuk ka lidhje interneti.

“Fëmijët e mi ndoshta do të thoshin se jam një Luddite e plotë,” tha Nolan, duke përdorur termin për një person që kundërshton përdorimin e teknologjisë së re.

“Zgjedhja ime personale ka të bëjë me atë se sa përfshihem unë”, shpjegoi ai. “Ka të bëjë me nivelin e shpërqendrimit. Nëse jam duke gjeneruar materialin tim dhe duke shkruar skenarët e mi, të jem në një smartphone gjatë gjithë ditës nuk do të ishte shumë e dobishme për mua.”

“Unë jam lehtësisht i shpërqendruar, kështu që nuk dua të kem akses në internet çdo herë kur jam i mërzitur,” tha ai. “Unë bëj shumë nga mendimet e mia më të mira në ato lloj momentesh të ndërmjetme që njerëzit tani mbushin me aktivitet në internet, kështu që më përfiton mua.”

Regjisori i Dark Knight shpjegoi gjithashtu neverinë e tij për të kontaktuar njerëzit përmes emailit, duke thënë se ai “asnjëherë nuk ka qenë veçanërisht i interesuar të komunikojë me njerëzit në atë mënyrë. Thjesht telefonoj njerëz nga një telefon fiks.”

Ai shtoi, “Dua të them, të gjithë gjejnë mënyrën e vet për të komunikuar me njerëzit dhe për t’u marrë me gjërat.”

Filmi i fundit i Nolan ndjek J. Robert Oppenheimer (luajtur nga Cillian Murphy), shkencëtari që drejtoi në mënyrë të famshme Projektin Manhattan – përpjekjen për të krijuar një bombë atomike gjatë Luftës së Dytë Botërore. Ai bazohet në biografinë fituese të çmimit Pulitzer të titulluar American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer dhe gjithashtu luajnë Matt Damon, Robert Downey Jr., Emily Blunt dhe Florence Pugh.

Tags:

Home bordo

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF