KreuStil Jetese

Këshilla për flokë të shëndetshëm!

Këshilla për flokë të shëndetshëm!

“Floku është gjysma e bukurisë”, këtë frazë e dëgjojmë shpesh gjatë përditshmërisë sonë, po ç’duhet të bëjmë për të patur flokë të shëndetshëm?

Kemi përzgjedhur disa këshilla për t’ju ndihmuar që flokët tuaj të rriten më shpejt, por edhe për të përmirësuar cilësinë e tyre.

Prerje e rregullt e flokëve

Shkurtimi i rregullt i flokëve kontribuon ndjeshëm në shëndetin dhe forcën e saj. Prerja e flokëve duhet të bëhet çdo dy ose tre muaj, por nuk ka pse të jetë drastike. Është e mjaftueshme për ta shkurtuar atë çdo dy muaj në gjatësi midis pesë milimetra dhe një centimetër. Shkurtimi i tillë i flokëve nuk do të ndikojë në gjatësinë e flokëve, madje do të nxisë rritjen e tyre.
Nëse flokët janë të ngarkuar me dëmtime në skajet në gjatësinë prej disa centimetra, është e nevojshme të hiqni atë pjesë. Në fakt, dëmtimi i flokëve duhet të hiqet sa më shumë që të jetë e mundur, pavarësisht se çfarë do të thotë të ndryshosh modelin e flokëve. Kjo do të parandalojë rënien e mëtejshme të flokëve dhe do ta lejojë atë të rikuperohet.

Mbajtja e kokës të shëndetshme

Në mënyrë që flokët të rriten me një ritëm normal, është e nevojshme që lëkura e kokës të jetë e shëndetshme, e pastër dhe e kalueshme për flokët e rinj. Së pari, lani me një shampo për pastrimin e thellë të flokëve, pastaj vendosni një shtresues që pastron plotësisht papastërtitë dhe zbokthin nga lëkura e kokës.

Nëse zbokthi ndodh me bollëk, është e nevojshme të përdorni një nga shamponët kundër zbokthit dhe një losion që do të neutralizojë kërpudhat që shkaktojnë zbokthin. Përveç shampove dhe losioneve kundër zbokthit, ampulat pa shpëlarje kanë provuar të jenë shumë efektive. Kur lëkura e kokës përfundimisht është e pastër dhe e shëndetshme, flokët mund të rriten pa probleme dhe nuk bien në fazën e parë të rritjes.


Ushqimi cilësor

Një dietë e bazuar në proteina, zink dhe vitamina B ngadalëson rritjen e flokëve, veçanërisht kur bëhet fjalë për dieta me pak kalori. Ushqimi i dobët mund t’i bëjë flokët të thatë, të dobët dhe të prirë për t’u thyer. Për të rikuperuar flokët tuaj dhe për të shpejtuar rritjen e tyre, përpiquni të përfshini proteina cilësore (gjel deti dhe mish pule dhe peshk), perime jeshile, drithëra dhe fruta të ndryshme në dietën tuaj. Nëse nuk jeni në gjendje të mbani cilësinë e dietës suaj, mund të jetë e dobishme të futni shtesa dietike që përmbajnë të gjitha lëndët ushqyese të nevojshme. Rritja më e mirë e flokëve mund të vërehet vetëm pas dy ose tre muajsh.

Masazh i kokës

Shpesh ndodh që njerëzit që kanë rritje të ngadalësuar të flokëve, kanë edhe qarkullim më të dobët të gjakut. Masazhi i butë i kokës ka efekte të shumta në shëndetin e kokës dhe flokëve. Duke përmirësuar qarkullimin lokal të gjakut, arrihet një metabolizëm më i mirë, furnizim me oksigjen dhe lëndë ushqyese. Masazhi i kokës stimulon rrënjën e flokëve dhe mundëson rritjen më të shpejtë të flokëve.

Trajtime për rritjen e flokëve

Për flokët e dobët që rriten ngadalë, kompanitë kozmetike që prodhojnë produkte për përdorim profesional kanë prezantuar një numër produktesh. Përgatitjet më efektive për përmirësimin e rritjes së flokëve janë trajtime të specializuara si ampula, serume dhe losione për rritje më të shpejtë të flokëve. Këto përgatitje përmbajnë substanca aktive që depërtojnë në rrënjën e flokëve, e ushqejnë atë dhe stimulojnë rritjen e flokëve të rinj.

Kujdesi ditor i flokëve

Stimulimi i rritjes së flokëve, me zbatimin e masave të përmendura, mund të ndihmojë pak më butësisht me një zgjedhje të mirë të produkteve të kujdesit për flokët. Ju duhet të zgjidhni një shampo cilësore pa sulfate agresive dhe parabene që dëmtojnë lëkurën e kokës. Së dyti, duhet të futet përdorimi i vajrave natyralë të shëndetshëm të flokëve si pluhuri, kokosit dhe vaji i pemës së çajit. Këto vajra flokësh kanë një rol të jashtëzakonshëm mbrojtës dhe ri-gjenerues që ndihmojnë lëkurën dhe flokët të mbajnë lagështinë.

Tags:

Home bordo

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF