KreuStil Jetese

Detaje nga konferenca e parë akademike dedikuar Taylor Swift!

Detaje nga konferenca e parë akademike dedikuar Taylor Swift!

Ndikimi i madh kulturor, ekonomik dhe muzikor i Taylor Swift është i njohur në mbarë botën. Ndaj Universiteti i Melburnit në Australi do të mbajë një konferencë akademike mbi fenomenin Swift, duke e analizuar atë dhe duke u bërë një “dialog kritik” rreth ndikimit të yllit të popit në gjithçka, nga tifozët dhe kultura pop te letërsia, ekonomia dhe industria e muzikës.

Konferenca do të jetë 3-ditore dhe do të mbahet në Melburn nga 11 shkurti deri më 13 shkurt 2024, vetëm disa ditë përpara se turneu “Eras” i Swift të mbahet në Australi. Konferenca mbështetet nga shtatë universitete në të gjithë Australinë dhe Zelandën e Re.

Organizatorët thanë se “Swiftposium” po pranon punime nga studiues, në një gamë të gjerë të disiplinash, duke përfshirë sociologjinë, ekonominë, marketingun dhe studimet gjinore.

33-vjeçarja është bërë një nga artistet me të ardhurat më të larta të të gjitha kohërave. Madje, ekspertët flasin për mënyrën sesi ajo rrit ekonominë e vendeve dhe qyteteve që viziton në turneun e saj, duke e quajtur atë “Swiftonomics”.

“Swiftposium” do të jetë konferenca e parë akademike ndërkombëtare në botë për ta studiuar dhe diskutuar atë.

Tags:

Home bordo

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF