KreuStil Jetese

Çokollatat e Pashkëve: Krijimet më origjinale të 2016!

Cila prej vezës, pulës apo lepurit do të dominojë këto Pashkë 2016? Çokollata me qumësht, çokollata e zezë apo çokollata e bardhë…

Festat e Pashkëve janë një okazion për t’u mbledhur me familjen dhe çdo vit është i njëjti ritual, të vegjël dhe të mëdhenj nisen në gjueti të vezëve. Në fakt, ndonëse me 6,69 kilogram në vit për banor francezët janë konsumatorët e shtatë evropianë të çokollatës pas gjermanëve (12,22), britanikëve (8,86) apo austriakëve (8,8), në Francë janë shitur vitin e kaluar më shumë se 15 000 ton çokollatë vetëm për Pashkët!

Në Francë, Belgjikë apo Itali, janë këmbanat, që sipas traditës, me tingëllimin e tyre të lumtur vendosin nëpër kopshte vezët e çokollatës kaq të dashura për fëmijët.

Tek egjiptianët, persët dhe romakët kryesisht, veza është një simbol i jetës, që na dhurohet në pranverë. Për sa i përket lepurit, ai vjen nga një traditë pagane gjermane. Ai ishte emblema e perëndeshës Ost Ara, simbol i pjellorisë dhe pranverës. Tashmë prej disa vitesh këto figura tradicionale prej çokollate të zezë, me qumësht apo të bardhë, shfaqen pa reshtur dhe të rinovuara në dyqanet e çokollatave, pastiçeri dhe në marketet e mëdha ose të vogla.

Nga Shtëpia e Çokollatës e Alain Ducasse dhe Pierre Marcolini, duke kaluar nga mjeshtëra si Pierre Herme, Arnaud Larher, Christophe Roussel, Jean Paul Hevin apo Shtëpia e Ngrohtë, secili paraqet krijimin e tij më origjinal me çokollatë.

Madje edhe kuzhinierët e hotelerisë së luksit si Marie Wucher dhe lepuri i tij Squick në Parkun Obernai, Michael Bartocetti dhe veza e tij Tian-Long në Shangri-La Paris, apo Ken Thomas dhe krijimi i tij prej çokollate Quetzalcoatl në Westin Paris-Vendome, kanë përveshur mëngët për një garë plotë shije.

Zbuloni në galerinë tonë të fotove risitë prej çokollate të Pashkëve 2016 që të mbushin gojën plot lëng!

Tags:

Home bordo

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF