KreuStil Jetese

“Barbie”, më shumë investime në marketing sesa në bërjen e filmit

“Barbie”, më shumë investime në marketing sesa

Prodhuesit e filmit “Barbie” më shumë investuan në marketingun e këtij filmi se sa në bërjen e tij, shkruan NME.

Thuhet se Barbie është bërë me një buxhet prej 145 milionë dollarësh dhe qartë, është një kosto mjaft e mirë për ta konsideruar filmin një film të madh. Por nuk është kaq, pasi në raportin e FandomWire thuhet se përveç kostos së prodhimit, 100 milionë dollarë të tjera janë shpenzuar për marketing. Kjo është me të vërtetë një shumë e madhe, dhe filmi duhet të bëjë një lloj pune për të qenë në një zonë të sigurt në arkë.

Edhe pse nuk është konfirmuar zyrtarisht, Barbie duhet të fitojë të paktën 300-350 milionë dollarë në arkat botërore për të qenë në një zonë të sigurt. Duke marrë parasysh gjithë zhurmën rreth filmit, arritja e kësaj figure nuk do të ishte një detyrë e madhe.

Buxheti fillestar i përfolur ishte 100 milionë dollarë, kështu që rritja po e vendos atë në fundin më të lartë të prodhimeve të Hollivudit. Me aktorë të tillë si A-lista, nuk është çudi që buxheti është në nivelin më të lartë, por rivali i arkëtarit të Barbie ka një ansambël të ngjashëm me listën A, megjithatë Oppenheimer ka një buxhet shumë më të ulët.

Tags:

Home bordo

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF