Me rikthimin e ditëve me diell vjen edhe dëshira për të gatuar pjata të shijshme dhe shumëngjyrëshe. Pra, për të gjithë asparagun, bizelet dhe perime të tjera pranverore, salmoni është shoqërimi ideal. Ky peshk, qoftë i lirë apo i timosur, ka një shije delikate, por mbi të gjitha me shijet e shijshme të çmuara. Sipas studimeve, salmoni është i pasur me acide yndyrore Omega-3 dhe vitaminë D, dy elementë për funksionimin e duhur të trupit tonë!
Tost me salmon dhe avokado
Përbërësit: 4 feta bukë, 50 g salmon të timosur, 100 g djathë të ftohtë, 1 avokado e pjekur, gjethe rukola dhe gjalpë të butë.
Përgatitja: Thekni fetat e bukës në një toster derisa të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të fillimit të krokantëve. Lyeni lehtë çdo fetë me gjalpë të butë. Në një tas përzieni pak rukolë të copëtuar me djathin e mëvonshëm të dhisë dhe të përhapur një pjesë të kësaj përzierjeje në fetat e bukës.
Vazhdoni me mbushjen, fillimisht fillimisht gjethet e rukolës mbi fetat e bukës të lyera me gjalpë dhe djathin e dhisë, pastaj një fetë salmon të timosur si dhe avokadon e prerë. Pastaj shtoni një shtesë të përbërësve të djathit të dhisë mbi avokado dhe bashkojini me dy fetat e mbetura të bukës. Pritini diagonalisht për të formuar trekëndësha dhe mëngjesi juaj është gati.




5 receta/ Sekretet e rizotos!

Receta/ Supë me patate të ëmbla!



4 receta për festa nga "Bordo"!


Receta/ Kek me fruta vjeshte!









