KreuKuzhine

Gjalp me shije dhe ngjyrë

Nga Aristela Anagnosti

Gjalpi është një nga elementët që përdoret më shpesh në gatime, ndaj menduam që t’ju sjellim disa receta për t’i dhënë shije dhe ngjyrë shtesë me ingredientët që do të përdorni. Kështu ushqimi që ju do përgatisni do të ketë aromë, por edhe një shije më të veçantë.
Përpara se gjalpi të përpunohet dhe të bashkohet me përbërësit e tjerë duhet të ketë qëndruar për disa orë në temperaturë ambienti. Masat e mëposhtme janë për 200 gramë gjalp. Në varësi të masës së gjalpit që doni të përgatisni, do të shtoni edhe përbërësit e tjerë. Gjalpin e përpunoni me duar, sikurse bëni me brumin ose në një rrahës elektrik.

Gjalp me acuge

200 gr gjalp + 50 gr acuge

Gjalp me majdanoz

200 gr gjalp +lëngu i 1 limoni + pak kripë dhe piper + 50 gr majdanoz

Gjalp me mustard

200 gr gjalp + pak kripë + pak piper +25 gr majdanoz + 50 gr mustard

Gjalp me verë të kuqe

200 gr gjalp + 25 gr majdanoz + lëngu i 1 limoni +1 qepë + 30 gr verë të kuqe

Gjalp me tarragon

200 gr gjalp + 30 gr lëngë mishi + 40 g tarragon

Gjalp me qepë

200 gr gjalpë+ 1 qepë + 3 thelpi hudhër + 25 gr majdanoz

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF