Nga Aristela Anagnosti
Gjalpi është një nga elementët që përdoret më shpesh në gatime, ndaj menduam që t’ju sjellim disa receta për t’i dhënë shije dhe ngjyrë shtesë me ingredientët që do të përdorni. Kështu ushqimi që ju do përgatisni do të ketë aromë, por edhe një shije më të veçantë.
Përpara se gjalpi të përpunohet dhe të bashkohet me përbërësit e tjerë duhet të ketë qëndruar për disa orë në temperaturë ambienti. Masat e mëposhtme janë për 200 gramë gjalp. Në varësi të masës së gjalpit që doni të përgatisni, do të shtoni edhe përbërësit e tjerë. Gjalpin e përpunoni me duar, sikurse bëni me brumin ose në një rrahës elektrik.
Gjalp me acuge
200 gr gjalp + 50 gr acuge
Gjalp me majdanoz
200 gr gjalp +lëngu i 1 limoni + pak kripë dhe piper + 50 gr majdanoz
Gjalp me mustard
200 gr gjalp + pak kripë + pak piper +25 gr majdanoz + 50 gr mustard
Gjalp me verë të kuqe
200 gr gjalp + 25 gr majdanoz + lëngu i 1 limoni +1 qepë + 30 gr verë të kuqe
Gjalp me tarragon
200 gr gjalp + 30 gr lëngë mishi + 40 g tarragon
Gjalp me qepë
200 gr gjalpë+ 1 qepë + 3 thelpi hudhër + 25 gr majdanoz

Kubik akulli me ngjyra dhe shije

Supë kungulli


Sushi, jo thjesht një ushqim!


Sallatë me panxhar

Pashkët në tavolinë!




Role kastraveci me Philadelfia

Brusketa me luleshtrydhe

Thjerrza me perime

Salca për sallatë!

Patate e kuqe furre me erëza

Lëng bananeje me biskota

Lepur me pure karrote

Sangria
