KreuStil Jetese

5 persona toksikë që duhet t’i shmangni me çdo kusht!

5 persona toksikë që duhet t’i shmangni me çdo kusht!

“Rrethoni veten vetëm me njerëz që do të duan t’u shohin lart, edhe pse është e vështirë pasi jeta tashmë është e mbushur me ata që duan t’ju rrëzojnë…”, kjo është një thënie e përsosur për të gjithë ata njerëz që duan të thyejnë më në fund lidhjet me njerëzit toksikë. Individët toksikë kundërshtojnë logjikën. Ata marrin kënaqësi nga krijimi i kaosit i cili krijon kompleksitet të panevojshëm, grindje dhe, më e keqja nga të gjitha, stres.

Sado e rëndësishme të jetë të mësosh se si të sillesh me lloje të ndryshme njerëzish, njerëzit me të vërtet toksikë nuk do ta meritojnë kurrë kohën dhe energjinë tuaj. Një nga dhuratat më të mëdha që mund të ketë dikush është aftësia për të identifikuar njerëzit toksikë dhe për t’i mbajtur ata larg. Shpesh thuhet se jeni produkt i pesë njerëzve me të cilët kaloni më shumë kohë.  Nëse lejoni që qoftë edhe një nga këta pesë persona të jetë toksik, së shpejti do të zbuloni se sa i aftë është ai ose ajo që t’ju bëjë si vetja..

Ju nuk mund të shpresoni të distancoheni nga njerëzit toksikë derisa të dini se kush janë ata. Truku është të ndani ata që janë të bezdisshëm ose thjesht të vështirë nga ata që janë vërtet toksikë.

1-Njerëzit dramatikë gjithmonë përpiqen të bindin veten dhe juve se ata kanë rëndësi.  Jeta e tyre është e mërzitshme dhe drama i gjallëron. Disa psikiatër thonë se sjellja e tyre lidhet me trurin, për shkak të një kombinimi të ndryshëm të gjenetikës, traumës ose faktorëve të tjerë mjedisorë.  Ky person mund të ketë edhe një çrregullim klinik të personalitetit.  Nuk mund të bëni asgjë për t’i ndryshuar ato.  Pra, mos provoni!  Thjesht vendosni kufij.  Krijoni disa mure mbrojtëse dhe mos i lini të kalojnë mbi to. Kur ata veprojnë, mos u kushtoni më shumë vëmendje.

 2-“Viktimat” nuk janë aq të lehta për t’u njohur. Në fillim do të jeni dashamirës dhe të ndjeshëm ndaj problemeve të tyre. Nuk është gjithçka aq e lehtë sa tingëllon. Viktima ju falënderon me një qëndrim të dobët dhe nuk mund të marrë përgjegjësi për veprimet e tyre. Ata e portretizojnë veten si të pafat dhe do të bëni terapistin e tyre në një periudhë shumë të shkurtër kohore. Ky lloj duhet shmangur me çdo kusht!  Përndryshe, humbja e energjisë, ndjenja e pavlefshmërisë dhe faji i tepërt do t’ju ndjekin përgjithmonë.

 3-Ziliqarët. Ky lloj personi toksik ndjen kënaqësi për fatkeqësitë apo dështimet e të tjerëve dhe e ka zili suksesin e tyre. Ndaloni së foluri me ata që tallen me ëndrrat tuaja. Këta njerëz zvogëlojnë potencialin tuaj, besimin me komentet e tyre negative për ju. Mos i merrni gjërat personalisht!  Këta lloj njerëzish bëjnë komente për të gjithë në mënyrë të keqe, kështu që ju do të jeni thjesht temë bisede për ta.

4-Thashethemexhiu. Këta lloj njerëzish janë të pasigurt dhe përdorin gjuhën e tyre për të shtrembëruar informacionin. U pëlqen të diskutojnë fatkeqësitë e njerëzve të tjerë. Ata duan të pranohen dhe të njihen dhe duke bërë këtë mund të jetë thjesht mënyra e vetme për të marrë vëmendjen që duan. Kur flisni me ta, personaliteti juaj fillon të ndryshojë.  Ju bëheni më të vrazhdë, më mizorë me të tjerët dhe, më e rëndësishmja, gjithashtu filloni të kënaqeni duke diskutuar për mjerimin e njerëzve të tjerë. Ju mund ta shmangni këtë vetëm duke vendosur kufij dhe duke u distancuar kur është e nevojshme.

5-Manipuluesit thithin kohë dhe energji nga jeta juaj.  Ata përdorin të tjerët si mjet.  Manipuluesit duan gjithmonë diçka nga ju. Ata e dinë se çfarë ju pëlqen, çfarë ju bën të lumtur.  Pra, ata përdorin këtë informacion për të arritur qëllimet personale.  Pse njerëzit manipulojnë?  Ka shumë arsye për këtë.  Këta lloj njerëzish që ndihen të fuqishëm mbi të tjerët rrit vetëvlerësimin e tyre ose ndoshta nuk kanë aftësitë sociale për të marrë atë që kërkohet ose nevojitet me mjete tradicionale.

Mos humbisni asnjë minutë duke u marrë me njerëz toksikë!  Ata thjesht janë të lidhur me negativitetin..

 

Tags:

Home bordo

Bordo
Gusht - No.61

SHKARKO VERSIONIN PDF