KreuStil Jetese

Gabimet që çojnë në dëmtim të pariparueshëm të veshkave!

Gabimet që çojnë në dëmtim të pariparueshëm

Veshkat kanë një nga funksionet kryesore në organizmin e njeriut, atë të filtrimit të gjakut, pastrimit të organizmit, prodhimin e hormoneve dhe ruajtjen e ekuilibrave e mineraleve e lëngjeve.Zakonisht, njerëzit neglizhojnë shëndetin duke u ushqyer keq dhe duke anashkaluar rëndësinë e ushqyerjes për shëndetin e veshkave dhe jo vetëm.

Ekspertët paralajmërojnë se nëse njeriu nuk përkujdeset për to, pasojat do të jenë të rënda. Më poshtë do të gjeni gabimet që dëmtojnë rëndë veshkat.

Dehidratimi

Gabimi i parë që njerëzit bëjnë shpesh është se nuk pijnë shumë ujë. Duke qenë se uji përbën pjesën më të madhe të organizmit, ekspertët këshillojnë pirjen e të paktën 8 gotave me ujë çdo ditë. Kjo sasi do të mundësojë filtrimin e duhur të gjakut, eliminimin e toksinave dhe mbetjeve nga organizmi.

Kripa

Kripa e tepërt rrit tensionin e gjakut dhe shkakton stres tek veshkat. Konsumi i tepruar i saj mund të shkaktojë probleme të rënda.

Sheqeri

Njësoj si kripa, edhe konsumi i lartë i sheqerit shkakton presion në veshka. Njerëzit që konsumojnë dy ose më shumë pije të ëmbla në ditë, vështirësojnë ndjeshëm punën e veshkave.

Mungesat e mineraleve dhe vitaminave

Një regjim i varfër në vitamina e minerale mund të nxisë formimin e gurëve në veshka dhe sëmundjeve të veshkave. Ekspertët këshillojnë konsumin e më shumë frutave, perimeve dhe vakteve të shëndetshme.

Proteinat shtazore

Konsumi i lartë i mishit mund të shkaktojë grumbullimin e tepërt të proteinave të përpunuara në organizëm. Barra është shumë e rëndë për veshkat dhe shkakton punë ‘pa orar’ për to.

Mungesa e gjumit

Gjumi është shumë i rëndësishëm për gjallërimin e mendjes dhe trupit. Mungesa e tij shkakton dëmtim të kockave, stres dhe probleme me veshkat.

Kafeina

Ndikimi i kafesë në organizëm është i njëjtë me kripën. Ajo rrit tensionin e gjakut dhe shkakton dëme të forta me kalimin e kohës.

Medikamentet

Medikamentet kundër dhimbjeve mund të kenë një ndikim shumë të rrezikshëm në organizëm dhe veçanërisht në veshka. Ekspertë thonë se njeriu duhet të frenohet nga dëshira për të përdorur medikamente pa karar.

Abuzimi me alkoolin

Pirja e tepruar e alkoolit shkakton një tension të lartë në veshka dhe eventualisht dëmtim të parikuperueshëm të tyre.

Tags:

Home bordo

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF