KreuStil Jetese

CEO i Adidas mbështet Kanye West: Ai nuk është një person i keq!

CEO i Adidas mbështet Kanye West: Ai nuk është një person i

Drejtori i Përgjithshëm i Adidas, Bjørn Gulden i ka dalë në mbrojtje Kanye West, duke vlerësuar krijimtarinë e tij dhe duke thënë se ai nuk beson se West është një person i keq. Komentet e Gulden vijnë pasi Adidas ndërpreu lidhjet me reperin vitin e kaluar për shkak të komenteve të tij antisemitike.

Në një intervistë të fundit, Gulden foli shumë për aftësitë krijuese të West, si në muzikë, ashtu edhe për atë që ai i referohet si “kultura e rrugës”. Ai e pranoi suksesin e linjës Yeezy, për të cilën West kishte bashkëpunuar me Adidas.

Megjithatë, Gulden përmendi gjithashtu se West kishte bërë disa deklarata që nuk u pritën mirë, duke bërë që Adidas të ndërpresë kontratën e tyre dhe të tërheqë produktet Yeezy. Pavarësisht kësaj, Gulden shprehu besimin e tij se West nuk kishte ndërmend të shkaktonte dëm dhe se ai nuk është një person i keq.

Gulden pranoi humbjen fatkeqe të biznesit që rezultoi nga ndarja, duke e përshkruar bashkëpunimin midis Adidas dhe West si një nga më të suksesshmit në histori. Megjithatë, ai pranoi gjithashtu se puna me palë të treta sjell rreziqe, pasi mund të lindin mosmarrëveshje ose polemika.

Edhe pse Gulden mori postin e CEO të Adidas pas ndarjes nga West, ai ka treguar më parë mbështetje për markën Yeezy. Ndërsa linja është aktualisht në pritje, Adidas mori vendimin të shesë modelet ekzistuese të Yeezys në mënyrë që të rrisë fitimet. Kjo lëvizje doli e suksesshme, me shitjet e fundit që rezultuan në një rritje prej 85 për qind për markën.

Pavarësisht këtij zhvillimi pozitiv, Adidas përjetoi humbje në tremujorin e dytë, duke arritur në mbi 491 milionë dollarë për markën. Megjithatë, shitjet e produkteve Yeezy ndihmuan në zbutjen e këtyre humbjeve, duke parandaluar një humbje fillestare edhe më të madhe prej 764 milionë dollarësh.

Pavarësisht polemikave dhe çështjeve personale të Kanye West, Yeezys vazhdon të jetë një sipërmarrje fitimprurëse për të. Në qershor, u raportua se West fitoi 25 milionë dollarë honorare nga Adidas në vetëm 24 orë pasi aksionet e mbetura të Yeezy u shitën. Kjo tregon kërkesën e vazhdueshme për produktet e tij dhe aftësinë për të gjeneruar të ardhura të konsiderueshme.

Tags:

Home bordo

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF