Të buta brenda dhe të freskëta jashtë, qoftet e patateve në të gjitha variacionet e tyre të shijshme: të skuqura, të pjekura, me mish ose vegjetariane, nuk ka kufi për imagjinatën! Dhe nëse është e vërtetë që thjeshtësia gjithmonë shpërblen në kuzhinë, ne propozojmë këtu qofte patatesh, të shijshme, të aromatizuara me majdanoz të freskët ose erëza të tjera aromatike të dëshirës suaj. Pasi të jenë zhytur në vaj, ato do të gatuhen brenda pak minutash dhe prapë mund t’i shijoni të nxehta! Shërbyer si një meze dhe shoqëruar me një salcë të bërë me kos grek
dhe gjethe të freskëta nenexhiku!
Së pari ziejmë patatet për 30-40 minuta ose derisa ato të jenë të buta. Pasi të jenë gatuar, kalojini në tigan te prera hollë dhe i grumbulloni në formë pureje në një tas.
Shtoni vezët, buken dhe djathin e grirë.
Hedhim majdanoz të copëtuar dhe gatuajeni me duart tuaja derisa të përftohet një përzierje homogjene. Formojmë brumin e përgatitur dhe i japim trajtën e qofteve. Merrni rreth 45 g brumë për cdo copë.
Kaloni secilën copë në miell dhe më pas vendoseni në një tepsi, përsërisni këto hapa derisa brumi të mbarojë. Tani gatuajini qoftet e përgatitura: ngrohni vajin në një tigan dhe kur të ketë arritur 170 ° .
Ndërsa janë gatuar, kullojini dhe lërini të thahen në një tabaka të mbuluar me letra. Eshtë gati për t’u shijuar!




11 VIP-at që janë infektuar me koronavirus










Horoskopi ditor, e dielë 15 mars 2020





