KreuBusull

Historia pse 6 korriku quhet Dita Ndërkombëtare e Puthjes!

Historia pse 6 korriku quhet Dita Ndërkombëtare e Puthjes!

Çdo vit, Dita Ndërkombëtare e Puthjes festohet me shumë dashuri dhe pompozitet në mbarë botën. Për të mos u ngatërruar me Ditën e Puthjes që zhvillohet një ditë para Ditës së Shën Valentinit në shkurt, Dita Ndërkombëtare e Puthjes shënohet për të kuptuar përfitimet e puthjes, rëndësinë e një puthjeje në ndërveprimet sociale.

Praktika e puthjes filloi në Mbretërinë e Bashkuar dhe dalëngadalë u bë e njohur ndërkombëtarisht. Dita Ndërkombëtare e Puthjes është shënuar për të folur për shumëllojshmërinë e puthjeve që ekzistojnë në botë dhe se si ajo ndihmon në rritjen e humorit dhe për të na bërë të ndihemi më mirë.

Çdo vit, Dita Ndërkombëtare e Puthjeve festohet më 6 korrik. Nga puthjet miqësore deri te puthjet franceze, ka shumë lloje puthjesh që ekzistojnë në botë. Nga mënyra se si vendosim buzët në faqet e njerëzve tanë të dashur deri tek mënyra se si e puthim me pasion personin që duam, puthja tregon shumë emocione dhe ndjenja nga mënyra se si bëhet.

Rituali i puthjes filloi me romakët, të cilët përdornin tre forma puthjeje për t’u shprehur ; osculum (goditje në faqe), savium (puthje e etur në gojë) dhe basium (puthje në buzë). Populli francez filloi puthjen franceze gjatë Luftës së Parë Botërore.

Tags:

Home Busull

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF