KreuBusull

Prezantuesi i njohur i BBC përfshihet në një skandal seksual!

Prezantuesi i njohur i BBC përfshihet në një skandal seksual!

Një prezantues i njohur i gjigandit mediatik BBC është përfshirë në një skandal seksual, ç’ka i ka kushtuar atij edhe vendin e punës. Punonjësi i BBC, identiteti i të cilit ende nuk bëhet i ditur, akuzohet se ka paguar një vajzë adoleshente për foto seksuale nudo rreth 35 000 paund.

Ka qenë nëna e vajzës ajo që ka ngritur padinë kundër personalitetit të njohur të medias, e cila pretendon se paratë e marra nga gazetari vajza e saj i ka shpenzuar për të blerë kokainë. Drejtuesit e BBC kanë reaguar menjëherë duke e pezulluar nga puna punonjësin e tyre deri në verifikimin ose jo të pretendimeve të nënës së adoleshentes.

“BBC i merr seriozisht çdo akuzë dhe ne kemi procese të forta të brendshme për t’u marrë në mënyrë proaktive me akuza të tilla. Ky është një grup rrethanash komplekse dhe BBC po punon sa më shpejt që të jetë e mundur për të vërtetuar faktet në mënyrë që të informojë siç duhet hapat e ardhshëm të duhur. Është e rëndësishme që këto çështje të trajtohen në mënyrë të drejtë dhe me kujdes. Ne kemi qenë të qartë se nëse në çdo moment del në dritë ose na jepet informacion i ri, do të veprohet në mënyrë të duhur dhe do të ndiqet në mënyrë aktive. BBC fillimisht u vu në dijeni për një ankesë në maj. Akuza të reja na u bënë të enjten të një natyre tjetër dhe përveç pyetjeve tona, ne kemi qenë në kontakt edhe me autoritetet e jashtme, në përputhje me protokollet tona. Ne gjithashtu mund të konfirmojmë se një anëtar mashkull i stafit është pezulluar. Ne do t’ju ofrojmë një përditësim të mëtejshëm në ditët në vijim ndërsa procesi vazhdon. Bordi i BBC do të vazhdojë të jetë i përditësuar”- ka shkruar BBC në një reagim publik.

Tags:

Home Busull

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF