KreuStil Jetese

Pija më e mirë për të ndihmuar tretjen sipas gastroenterologëve!

Pija më e mirë për të ndihmuar tretjen sipas

Një nga aspektet kyçe të shëndetit të traktit gastrointestinal është tretja e duhur e ushqimit që konsumojmë çdo ditë. Tretja e shëndetshme mund të jetë natyrale për shumë persona, por një mankth për të tjerë. Para këtij problemi një pyetje që shpesh mund të hasni është: “Çfarë duhet të bëj për të ndihmuar tretjen?” Për t’ju përgjigjur në këtë pyetje, ne mund të ndjekim udhëzimet e një eksperti të fushës, siç është një gastroenterolog.

Një artikull i fundit në “EatingWell” citon Dr. Kyle Staller, një gastroenterolog me njohuri të avancuara në shëndetin gastrointestinal, thhoteagroweb.org. Sipas Dr. Stalller, pija më e mirë për të ndihmuar në tretje është uji i ngrohtë me lëng limoni. Ky është një zgjedhje e thjeshtë dhe natyrale që mund të ndihmojë në rregullimin e traktit të tretjes dhe në lehtësimin e problemeve të zakonshme të këtij lloji.

Lëngu i limonit ka një përmbajtje të lartë të vitaminës C dhe antioksidantëve, që mund të ndihmojnë në mbrojtjen e zorrëve dhe të traktit gastrointestinal. Limoni ndihmon në stimulimin e lëvizjes ushqimore nëpër zorrë, duke mundësuar tretjen e mëtejshme të ushqimit dhe ndihmën në eliminimin e mbetjeve të papërpunuara nga organizmi. Gjithashtu, aciditeti i limonit ka potencialin të ndihmojë në normalizimin e pH-së së stomakut dhe zorrëve, që ndihmon në funksionimin e rregullt të tyre.Nëse jeni të interesuar të përdorni këtë metodë për të përmirësuar tretjen, është e rëndësishme të respektoni disa udhëzime të thjeshta.

Fillimisht, shtoni sapo pak sasi lëngu limoni në një gotë me ujë të ngrohtë. Nuk rekomandohet të përdorni ujë shumë të nxehtë ose shumë të ftohtë, sepse ky ekstrem temperaturash mund të shkaktojë ndërlikime në traktin gastrointestinal. Përfitoni nga efektet e panumërta të lëngut të limonit dhe konsumoni këtë pije në mëngjes para se të konsumoni ndonjë ushqim tjetër.

Megjithatë, është e rëndësishme të konsultoheni gjithashtu me mjekun tuaj ose specialistin nëse keni ndonjë problem të tretjes apo ndonjë problem  shëndetësor të veçantë, para se të ndryshoni dietën tuaj ose të përdorni produkte për tretjen.

Zgjedhja e një pije të mirë për të ndihmuar  tretje është një hap i rëndësishëm drejt mirëqenies së përgjithshme të traktit gastrointestinal. Uji i ngrohtë me lëng limoni, siç rekomandon Dr. Kyle Staller, mund të jetë një zgjedhje e shkëlqyer për të ndihmuar në promovimin e tretjes së duhur dhe për të kujdesur për shëndetin tonë. Kujdesi ndaj shëndetit gastrointestinal duhet të jetë pjesë integrale e mënyrës sonë të jetesës, dhe zgjedhja e pijeve të shëndetshme është një mënyrë e shkëlqyer për ta arritur këtë qëllim.

Tags:

Home bordo

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF