KreuBusull

Kjo është gruaja më fertile në botë: Solli në jetë 69 fëmijë!

Kjo është gruaja më fertile në botë: Solli në


Gruaja më pjellore në botë u quajt Valentina Vassilyev, një ruse që jetoi në shekullin e 18-të.
Valentina ishte gruaja e parë e një fshatari rus të quajtur Feodor Vassilyev, ajo lindi në 1707 dhe vdiq në 1782. Libri i Rekordeve Botërore Guinness e rendit atë si “nëna më pjellore në histori”.

Sipas një raporti nga një manastir lokal drejtuar qeverisë së Moskës, midis 1725 dhe 1765, Valentina Vasíliev lindi një numër të madh fëmijësh, mes tyre 16 çifte binjake, shtatë palë trenjake dhe katër palë katërnjake, me një total prej 69 fëmijë.


Nuk ka asnjë shpjegim të qartë se si Valentina Vassilyev ishte në gjendje të lindte kaq shumë fëmijë. Është e mundur që Vassilyev të ketë një predispozitë gjenetike për lindje të shumëfishta, por pa më shumë informacion është e pamundur të dihet me siguri. Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se saktësia historike e deklaratës se ajo lindi 69 fëmijë është debatuar dhe nuk është vërtetuar plotësisht.

Mesa duket, vetëm dy nga fëmijët e tyre vdiqën në fëmijëri, që do të thotë se 67 prej tyre i mbijetuan fëmijërisë së hershme. Megjithatë, as saktësia e kësaj deklarate nuk është vërtetuar dhe numri i përgjithshëm i fëmijëve të mbijetuar është i diskutueshëm.


Sipas të dhënave historike, Feodor Vassilyev ishte bashkëshorti i Valentina Vassilyev dhe babai i 69 lindjeve të regjistruara. Feodor nuk u ndal, ai lindi edhe 18 fëmijë me gruan e dytë, pra ishte baba i 87 fëmijëve në total.

Tags:

Home Busull

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF