KreuInterior

5 gabime që e bëjnë kuzhinën tuaj të duket e ngushtë!

5 gabime që e bëjnë kuzhinën tuaj të duket e

Me rritjen e kostos së jetesës në mënyrë eksponenciale gjithnjë e më shumë njerëz po zgjedhin vendbanime më të vogla dhe më të përballueshme. Qofshin ato apartamente, ose shtëpi në qytet a fshat njerëzit po mësohen të jetojnë me më pak metër katror. Megjithëse, kjo nuk do të thotë se ne dimë të shfrytëzojmë sa më shumë nga ato hapësira më të vogla.

Kuzhina – një nga qendrat më të përdorura të shtëpisë është këndi ku arkitekti apo edhe vetë ju që banoni në një shtëpi duhet mobiluar dhe arreduar me shumë kujdes në mënyrë që të mos duket r vogel, e ngushtë dhe e parehatshne. Një kuzhinë e ngushtë mund ta bëjë një shtëpi të tërë të ndihet e mbipopulluar dhe e menduar keq, por nuk duhet të jetë kështu. E dini cilat mund të jenë 10 gabimet që shumë prej nesh bëjmë që kuzhina jonë duket e vogël dhe aspak tërheqse?!

Dollapët deri në tavan

Pavarësisht se sa i gjatë jeni, dollapët e sipërm që arrijnë deri në tavan janë jopraktike dhe zënë hapësirë ​​të vlefshme. Ndërsa mund të ketë kuptim në një kuzhinë të vogël përdorimi i dollapëve të sipërm për ruajtje, ato në fakt kanë tendencë ta bëjnë hapësirën të ndihet më e vogël duke reduktuar hapësirën e dyshemesë dhe duke i bërë muret të ndihen më afër njëri-tjetrit. Rekomandohet të siguroheni që dollapët tuaj të sipërm të largohen nga thellësia e tavanit. Për të ndriçuar kuzhinën dhe për të dhënë iluzionin e hapësirës, ​​mund të ndihmojë që të ketë pak ndriçim edhe në pjesën e poshtme të këtyre dollapëve.

Kaos ngjyrash

Nuk ka asgjë të keqe me përfshirjen e ngjyrave në kuzhinën tuaj, por kur punoni me një hapësirë ​​më të vogël, përdorimi i ngjyrave të errëta vetëm do ta bëjë vendin të ndihet i mbytur dhe klaustrofobik. Ndërsa një skemë ngjyrash më e lehtë dhe neutrale është alternativa juaj më e mirë për të parandaluar që kuzhina juaj të ndihet e ngushtë.

Dollapët e mbyllur

Duke qenë se hapësira është e vogël dhe mundësia për rrëmujë është e madhe shpesh ne preferojmë ta mbushim kuzhinën me dollapë në mënyrë që të ‘fshehim’ brenda tyre rrëmujën. Por jo, ky është një tjetër gabim që shumë prej nesh bëjnë. Në rastet kur hapësira e gatimit është e vogël, këshillohet përdorimi i rafteve të hapur me kontenier prej qelqi që japin iluzionin e një hapësirë të bollshme.

Dekoret e panevojshme

Nëse ridizajnimi i plotë i kuzhinës tuaj të ngushtë nuk është i realizueshëm, nuk duhet të jetë shkak për shqetësim. Ka shumë mënyra të thjeshta për ta bërë kuzhinën tuaj të ndihet më e gjerë, dhe njëra prej tyre është po aq e thjeshtë sa heqja e gjërave. Ndërsa një kuzhinë më e madhe mund të lejojë që disa zburuime apo ornamente të lihen në banakë, një hapësirë ​​më e vogël nuk fal.  Një kënd mbushur me objekte të panevojshme  është i garantuar që ta bëjë një kuzhinë më të vogël të ndjehet e ngushtë dhe e çrregullt. Zgjidhja? Mos u tundoni të zbukuroni stolat me dekor të panevojshëm, pavarësisht se sa tërheqëse mund të jetë ajo vazo. Kjo nuk do të thotë se nuk mund ta mbushni kuzhinën tuaj me personalitet, thjesht mbani në minimum veshjen e banakëve.

Kujdes me ‘ishullin’ e gatimit

Është koha e ishullit në kuzhinë, e dimë ama duhet patur shumë kujdes në krijimin e tij në një kuzhinë të vogël. Për të evituar gabimin me vendosjen e ishullit si pjesë e preferuar për zonjat apo zotërinjtë e gatimit, nëse ju keni një shtëpi të vogël mund të krijoni një ishull portativ dhe të lëvizshëm. Në këtë mënyrë e përdor vetëm kur të duhet.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF