KreuCelebrity

Kapela ikonë e Michael Jackson shitet për bamirësi

Kapela ikonë e Michael Jackson shitet për bamirësi


Kapela e mbajtur nga Michael Jackson në performancën e parë historike të hapit të tij ikonik të kërcimit "Moonwalk" u bë një pjesë e vlefshme muzikore dhe kujtime argëtuese.

Ajo kapele ikonë, e mbajtur nga "mbreti i popit" në një nga momentet e paharrueshme të karrierës së tij, u hodh në ankand nga kompania Lemon Auction, duke arritur një çmim mbresëlënës shitjeje prej rreth 82,000 dollarë.

Performanca në të cilën Michael Jackson prezantoi botën e ecjes në hënë u zhvillua ndërsa ai këndoi këngën e tij "Billie Jean" në specialen televizive "Motown 25: Yesterday, Today, Forever" në 1983.

Kapela ikonë e Michael Jackson shitet për bamirësi
Në atë moment këngëtari la publikun dhe mbarë botën të shtangur duke kryer lëvizjen e qetë dhe elegante që do të bëhej markë e tij. Kapela në fjalë është një element emblematik i veshjes së Michael Jackson dhe shitja e saj përfaqëson një moment të mrekullueshëm për koleksionistët dhe fansat e artistit legjendar.

Ndikimi i Jackson në muzikë

Përveç të qenit një simbol i karrierës së Jackson-it, kjo kapelë është një kujtesë e ndikimit të qëndrueshëm që ai pati në muzikën dhe kulturën pop në mbarë botën, tani në duart e dikujt që duhej të shpenzonte një pasuri të madhe.

Ankandi i relikeve që lidhen me të famshëm dhe muzikantë shpesh gjeneron interes të madh midis koleksionistëve dhe fansave, pasi ofron mundësinë për të zotëruar objekte të lidhura me idhujt dhe artistët e tyre të preferuar.

Kapela ikonë e Michael Jackson shitet për bamirësi
Në këtë rast, kapela që dëshmoi një nga momentet më ikonike në historinë e argëtimit ka gjetur një shtëpi të re dhe pronari i saj i ri me siguri do ta vlerësojë atë si një pjesë të vlefshme të historisë muzikore.

Ndikimi i Michael Jackson në muzikë dhe vallëzim mbetet i pamohueshëm, dhe trashëgimia e tij jeton përmes brezave të mëvonshëm të artistëve dhe fansave. Ankandi i kësaj kapele ikonike është një kujtesë e rëndësisë dhe ndikimit kulturor që kishte dhe vazhdon të ketë "mbreti i popit", muzika dhe stili i të cilit vazhdojnë të festohen dhe admirohen në mbarë botën.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF