KreuBusull

U braktis nga prindërit në lindje; sot Sofia Sanchez është një yll Hollywood-i!

U braktis nga prindërit në lindje; sot Sofia Sanchez është

Sofia Sanchez është një avokate e fuqishme për ata me sindromën Doën dhe historia e saj është një frymëzim për shumë njerëz. Prindërit e Sofias e braktisën në lindje për shkak të gjendjes së saj, por fati e solli në vëmendjen e një çifti të dashuruar në Shtetet e Bashkuara që e adoptuan.

Përvoja e Sofias duke u rritur me sindromën Doën i ka dhënë asaj një perspektivë unike dhe aftësinë për të folur për veten dhe të tjerët si ajo. Sofia gjeti një familje dhe gjithçka filloi kur Jennifer dhe Hector Sanchez gjetën një foto të saj në faqen e internetit të një organizate që mbështet dhe gjen shtëpi për jetimët ndërkombëtarë me sindromën Down dhe nevoja të tjera të veçanta.

Çifti tashmë kishte tre djem, njëri me sindromën Doën dhe ata po kërkonin të zgjeronin familjen e tyre. Duke marrë parasysh përvojën e tyre në rritjen e një fëmije me nevoja të veçanta, ata besuan se mund të mbështesin një fëmijë tjetër në nevojë dhe fotografia e Sofias mori vëmendjen e tyre.

Si nënë e dy fëmijëve me nevoja të veçanta, Jennifer Sanchez përdori platformat e saj të mediave sociale për të rritur ndërgjegjësimin dhe për të ndarë përvojat e familjes së saj. Ajo i inkurajoi fëmijët e saj të gjenin zërin e tyre dhe të flisnin, duke e bërë Sofinë të bëhej një avokate e shquar për njerëzit me sindromën Doën. Madje Sofia ka punuar si modele dhe është shfaqur në disa fushata dhe reklama kombëtare reklamuese.

Sofia ka sfiduar paragjykimet që lidhen me gjendjen e saj dhe është bërë një avokate e ndërgjegjësimit. Ajo ka luajtur në fushata të shumta për të hedhur poshtë idetë e gabuara të njerëzve në lidhje me sindromën Doën.  Sofia ka prekur edhe Hollyëood ku është shfaqur përkrah figurave të shquara si Hunter Schafer, Viola Davis, Peter Dinklage dhe Rachel Ziegler.

Tags:

Home Busull

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF