KreuCelebrity

Taylor Swift zyrtarisht miliardere!

Taylor Swift zyrtarisht miliardere!

Taylor Swift ka arritur zyrtarisht statusin e miliarderes falë koncerteve dhe filmave të saj jashtëzakonisht të suksesshme në Eras Tour, vlerës së muzikës së saj të re dhe ribotimit të albumeve të saj të mëparshme në studio.

Së fundmi, Bloomberg ndau një artikull duke deklaruar se këngëtarja e “Shake It Off” ishte bashkuar me artistët miliarderë të tjerë, si Rihanna dhe Jay-Z. Gazeta i dha një vështrim të financave të Swift-it dhe rrugës së saj drejt statusit miliarder, madje duke e vlerësuar atë si “një nga artistët e paktë që ndërtoi një pasuri 10-shifrore, pothuajse tërësisht nga muzika e saj”.

Taylor Swift zyrtarisht miliardere!

Sipas Bloomberg, pasuria e saktë neto e Swift është 1.1 miliardë dollarë. Ky numër erdhi nga një analizë e katalogut të saj muzikor, shitjeve të mallrave, të ardhurave nga turneu dhe më shumë.

Bloomberg Economics vlerëson se në total, 53 koncertet në SHBA nga turneu i kanë shtuar 4.3 miliardë dollarë produktit të brendshëm bruto të vendit.

Taylor Swift zyrtarisht miliardere!

Sa i përket një përmbledhjeje se nga vijnë të ardhurat e Swift-it, media financiare zbuloi se më shumë se tre të katërtat e vlerës së saj neto bazohet në vlerën e muzikës që ajo ka lëshuar që nga viti 2019 (400 milionë dollarë) dhe shitjet e biletave dhe mallrat (370 milionë dollarë).

Pjesa e mbetur prej 330 milionë dollarësh rrjedh nga fitimet e saj nga YouTube dhe Spotify (120 milionë dollarë), vlera e pesë pronave të saj personale (110 milionë dollarë) dhe të ardhurat e saj muzikore (80 milionë dollarë)

 

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF