KreuFashion

Çfarë do të thotë të jesh aegoseksual?

Çfarë do të thotë të jesh aegoseksual?

Gjithçka që duhet të dini për këtë identitet aseksual qw shumw pak veta mund ta dinw. Ndoshta keni tendencën të luani një rol mjaft qendror në jetën tuaj seksuale. Ju ndoshta jeni ylli i shumicës së fantazive tuaja seksuale dhe kur shikoni pornografi (ose e lexoni ose dëgjoni ose çfarëdo që bëni për t’u ndezur) mund ta imagjinoni veten në çfarëdo skenari seksi.

E gjithë kjo mund të duket mjaft e qartë, por nëse jeni dikush që identifikohet si aegoseksual, kjo lidhje mes vetes dhe mënyrës se si përjetoni tërheqjen seksuale mund të mos jetë aq e qartë. Por cc’do tw thotw tw jesh egoseksual.

Një pjesë e spektrit aseksual përfshin një gamë të ndryshme identitetesh të përdorura për të përshkruar njerëzit që përjetojnë pak ose aspak tërheqje seksuale, ose që përjetojnë tërheqje vetëm në rrethana specifike. aegoseksualiteti përgjithësisht përkufizohet si një shkëputje midis vetes dhe objektit ose përvojës së eksitimit.

Ndërsa njerëzit egoseksualë kanë aftësinë të përjetojnë tërheqje seksuale, zgjim dhe dëshirë në përgjigje të stimujve seksualë, aegoseksualwve  ka të ngjarë tu mungojë ndonjë prirje për të marrë pjesë në ato skenarë apo edhe për të imagjinuar veten në to.

Kur mendojmë për fantazitë, dëshirat dhe ekstimin, shumë prej nesh ndoshta priren ta përfshijnë veten në një skenar seksual të imagjinuar ose të mundshëm. (Si, le të themi, kur po shikoni Bridgerton dhe po mendoni se sa nxehtë do të ishte të tërhiqesh stilin e Regency.) Për njerëzit aegoseksualë, kwto fantazi nuk ekzistojnw. Këtu është gjithçka që duhet të dini për atë që në të vërtetë do të thotë dhe si duket aegoseksualiteti për ata që identifikohen me këtë emërtim më pak të njohur.

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF