KreuFashion

Si t’i thajmë lulet dhe të dekorojmë me to?!

Është shumë shpërblyese kur një lule që e doni thahet bukur. Siguron një mundësi tjetër për të qenë krijues dhe ju lejon të rregulloni lulet tuaja në mënyra të reja dhe të ndryshme. Transformimi nga i freskët në i thatë ndryshon, nganjëherë ndryshimi është delikat, por shpesh është mjaft i theksuar. Ndonjëherë një lule e freskët mjaft e mërzitshme vjen me të vërtetë bukur kur është tharë. Gjithçka meriton një shans të dytë!

Pra, pjesa me e madhe e luleshitjes bazohet në lule të freskëta, por siç e dimë të gjithë, ato zgjasin vetëm disa ditë. Është e mrekullueshme të jesh në gjendje të krijosh diçka që do të zgjasë për një kohë të gjatë, veçanërisht kur bën një dhuratë ose diçka për shtëpinë.

Nuk ka pothuajse të njëjtën zgjedhje të luleve gjatë muajve të dimrit. Zgjidhja jonë është të grumbullojmë lulet e verës që kemi tharë në mënyrë që të ketë më shumë mundësi për të punuar jashtë sezonit.

Një përfitim tjetër i luleve të thata dhe gjetheve është se ato marrin bojë me të vërtetë mirë. Ndonjëherë kur duam t’i shtojmë një ngjyrim një projekti, ne do të spërkasim disa nga materialet tona të thara. Avantazhi është se ju mund të përdorni çdo ngjyrë që ju pëlqen, dhe projekti juaj do të duket pak më unik.

Disa nga bimët tona të preferuara për tu tharë janë gjethet e mëdha tropikale, siç janë pëllëmbët e freskueseve. Format, ngjyrat dhe teksturat e këtyre gjetheve kur thahen është e mrekullueshme; ato janë vizualisht të bukura dhe funksionojnë mirë brenda shtëpisë.

Ka shumë mënyra për të tharë lulet: tharja nga ajri, shtypja dhe tharja e rërës janë disa nga proceset që përdoren më shumë. Tharja e ajrit është teknika më e lehtë për të tharë lulet. Kjo është aq e thjeshtë sa varja e tyre me kokë në tufa, por gjithmonë sigurohuni që mjedisi të mos jetë i lagësht, pasi kjo do të inkurajojë bakteret të rriten midis kërcellit dhe tufa do të fillojë të kalbet.Mos harroni të zhveshni lulet nga çdo gjethe para se t’i varni ato.

Një dhomë e errët dhe e ajrosur mirë është vendi më i mirë për tu tharë në ajër. Rrjetat e telit janë të mira për lulet me te medha.Thjesht vendosni kërcellin nëpër vrima me kokat e luleve të ekuilibruara sipër.

Kokat e vogla të luleve dhe degëzat e vogla të gjetheve janë ideale për shtypjen, dhe çdo mbetje siguron një furnizim të qëndrueshëm për shtypësin e luleve. Këto duken të thjeshta dhe të bukura në ftesat, menutë e darkës ose kartolina dhe ne shpesh na kërkohen.

Lulet e thata funksionojnë mirë kur përzihen edhe me lule të freskëta. Ata mund të shtojnë një strukturë më të vështirë, me gjemba për çdo krijim, duke i dhënë asaj diçka shtesë. Bari i thatë është gjithashtu i mirë për t’u përdorur pasi mund të sigurojnë një strukturë më të butë për të punuar.

Disa prej luleve që ne mendojmë se duken të shkëlqyera kur thahen përfshijnë mimozë, lulebore, ahilea ‘Varieteti i Parkerit’, allium (qepë zbukuruese), luledele nigella (dashuri-një-mjegull), bar i zgjebosur, dridhës, lule lule, bar, thartira të globit , luleshtrydhe, livando deti, palma freskuese dhe luledele.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF