KreuCelebrity

Gigi Hadid, me origjinë palestineze, reagon ndaj sulmeve në Izrael!

Gigi Hadid, me origjinë palestineze, reagon ndaj sulmeve në Izrael!

Supermodelja Gigi Hadid është shprehur kundër sulmeve të fundit të Hamasit ndaj Izraelit, të cilat kanë rezultuar në shpalljen e luftës nga ky i fundit. Modelja gjysmëpalestineze hyri në Instagram, për të shprehur ngushëllimet dhe dashurinë e saj për të gjithë ata që janë prekur nga konflikti, veçanërisht të pafajshmit, shumë prej të cilëve janë fëmijë.

Ndërsa Hadid ndjen empati për luftën palestineze, ajo gjithashtu ndjen një përgjegjësi ndaj miqve të saj hebrenj. Ajo e bëri të qartë se "shpresat dhe ëndrrat e saj për palestinezët" nuk përfshijnë "dëmtimin e një personi hebre". Ajo theksoi se "terrorizimi i njerëzve të pafajshëm nuk është në përputhje dhe nuk i bën asnjë të mirë lëvizjes 'Palestinë e Lirë'".

Gigi Hadid, me origjinë palestineze, reagon ndaj sulmeve në Izrael!

Hadid pranoi se situata është komplekse, por beson se "çdo njeri meriton të drejtat themelore, trajtimin dhe sigurinë; pa marrë parasysh kombësinë, fenë, përkatësinë etnike ose vendin ku ka lindur". Ajo përfundoi duke thënë se fjalët e saj mund të mos mjaftojnë për të shëruar plagët e thella të kaq shumë njerëzve, por ajo lutet gjithmonë për sigurinë e jetëve të pafajshme.

Konflikti midis Izraelit dhe Palestinës ka një histori të gjatë dhe të ndërlikuar, me të dyja palët që pretendojnë pronësinë e tokës. Situata është zemërthyese dhe kërkon një zgjidhje paqësore që respekton të drejtat dhe sigurinë e të gjithë të përfshirëve.

Mesazhi i Hadid është një kujtesë e rëndësishme se dhuna dhe terrorizimi i njerëzve të pafajshëm nuk do të çojnë kurrë në një rezultat pozitiv. Është thelbësore të fokusohemi në gjetjen e një zgjidhjeje që respekton të drejtat themelore të të gjithë individëve të përfshirë, pavarësisht nga kombësia apo feja e tyre. 

 

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF